Povestea lui Andrei

Povestea lui Andrei

Buna,

 

            Eu sunt Andrei si as dori sa va spun povestea mea care a inceput in urma cu 7 ani si jumatate, intr-o zi frumoasa de octombrie. Parintii si surioara mea abia ma asteptau! Am fost cu totii fericiti pana cand, la varsta de 4 luni medicul de familie a observat ceva in neregula cu mine si ne-au trimis la neurologie unde, parintii aflau cu stupoare ca am probleme cu degetele de la maini si picioare, din cauza malformatiilor congenitale, posibil Sindrom oculo-dento-digital si ca urmare trebuiau facute investigatii amanuntite.

            Au urmat internari si consultatii la cei mai buni medici neurologi, pediatri, neuropsihiatri, ortopezi, oftalmologi pentru a afla un diagnostic concret.In urma tomografiei s-a constatat ca am atrofie cerebrala, apoi picior valg bilateral, hipermetropie mare, cifo-scolioza si strabism bilateral convergent si cel mai grav: intarziere severa in dezvolatra psiho-motorie cu un coeficient de inteligenta IQ 19. Am facut kinetoterapie si terapie ocupationala neincetat, am fost operat de 5 ori la picioruse ca sa pot merge singur si urmeaza operatia pentru cifoscolioza.

            Am reusit cu ajutorul specialistilor si a familiei sa merg singur la varsta de 4 ani, inca nu stiu sa ma joc cu jucariile ca ceilalti copii, sa mananc singur, nu stiu sa vorbesc sau sa arat ce simt… ma exprim doar prin chiuit sau tipat. Cu toate astea, sunt un copil vesel si cuminte. Pentru toate lucrurile simple pe care alti copii le fac din reflex, din instinct, eu trebuie sa muncesc mult, sa le invat si apoi repetat ca sa nu uit ceva….

            Acum alerg prin casa, prin curte, pe langa copii, ma bucur in preajma lor… si atat. Atat stiu sa fac… Cu ajutorul oamenilor buni pe care i-am intalnit in ultima vreme sper sa pot face mai multe, sa pot fi independent intr-o oarecare masura… zilnic trebuie sa ma duca mama la centrul de recuperare.

            Desi mama lucreaza ca sa ne poata intretine pe mine si pe surioara mea la scoala, nu reusim sa ne descurcam prea bine cu cheltuielile pentru recuperare, iar drumul pe care noi trebuie sa-l parcurgem este lung, anevoios si costisitor…

 

Va multumesc tare mult, celor care sunteti alaturi de mine si va promit ca atunci cand voi putea vorbi, am sa va multumesc personal, tuturor…

 

 

Cont bancar pentru Andrei: RO81 OTPV 1100 0077 2429 RO12

1912 accesari | 2024-06-20

Directioneaza 2%

Directioneaza 2% din impozitul pe venit completand Formularul 230 (pentru venituri salariale) sau Formularul 200 (pentru alte venituri). Descarca Formularul 200 sau Formularul 230.

Sponsorizeaza 20%

Sponsorizare 20% din impozitul pe profit, cumulat cu 3% din cifra de afaceri. Descarca Contractul de sponsorizare.

Fii alaturi de noi!