Povestea lui Vladut

Povestea lui Vladut

Ma numesc VLADUT si am venit in aceasta lume intr-o zi de marti,3 ianuarie 2006.

La doua saptamani de la nastere d-na doctor pediatra a observat ca inima mea nu batea cum trebuie si am fost trimis la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, unde am fost diagnosticat cu :

-          sepsis neonatal cu stafilococ coagulzonegativ meticilinorezistent;

-          soc toxicoseptic;

-          hemoragie periintraventriculara gradul II in rezolutie;

-          crize de apnee.

    Dupa 5 saptamaniin in care am fost tratat la Terapie Intensiva, starea mea s-a ameliorat, ramanand in prim plan sechelele neurologice, adica diagnosticul de paralizie cerebrala (nu-mi coordonez miscarile cum o fac toti copiii, nu stau in picioare, nu merg).

     La varsta de 4 luni am inceput terapia Vojta in combinatie cu terapia Bobath, acestea urmand sa ma ajute la imbunatatirea starii si sa-mi recapat partial abilitatile pierdute.

Am facut gimnastica la mai multe centre de recuperare din tara (Spitalul Alexandru Obregia, Sanatoriul 1Mai Oradea, Sanatoriul Techirghiol, Centrul de Recuperare si Ingrijire de zi Alexandria).

Acum am 7 ani si progresele pe care le-am facut sunt mici. Inca nu-mi coordonez miscarile, nu-mi folosesc mainile cum trebuie,muschii picioarelor sunt contractati, nu am echilibru.

Acum am inceput si Terapia Intensiva Pediasuit la Centrul Medical de Recuperare Darin, care ma va ajuta cu siguranta, dar si aceasta terapie ca toate celelalte trebuie sa o fac pe o perioada mai lunga,

Sunt un baietel tare vesel, ma bucur foarte mult de tot ce este in jurul meu si cu ajutorul celor care imi sunt alaturi mie si parintilor mei voi face progrese in continuare din ce in ce mai bune.

Va multumesc ca ati citit povestea mea si imi doresc foarte mult sa va surprind placut cu evolutia mea.

 

 

 

 

 

Cont bancar pentru VLADUT: RO12 OTPV 1140 0077 2429 RO07 deschis la OTP Mosilor

2227 accesari | 2024-07-19

Directioneaza 2%

Directioneaza 2% din impozitul pe venit completand Formularul 230 (pentru venituri salariale) sau Formularul 200 (pentru alte venituri). Descarca Formularul 200 sau Formularul 230.

Sponsorizeaza 20%

Sponsorizare 20% din impozitul pe profit, cumulat cu 3% din cifra de afaceri. Descarca Contractul de sponsorizare.

Fii alaturi de noi!