Povestea lui Mihnea

Sosise mult asteptata zi in care aveam sa imi vad pentru prima oara copilasul, sa-l tin in brate. Conform analizelor si ecografiilor, totul trebuia sa fie ok, asa ca socul a fost mare. Mihnea s-a nascut cu o malformatie cardiaca. Cinci luni de zile, pana la operatie, au fost un chin : obosea mancand inainte sa se sature, plangea mereu, nu dormea, nu crestea in greutate, nu evolua. Aceasta perioada am petrecut-o mai mult printre medici si spitale. Nimic nu era asa cum mi-am imaginat eu ca va fi, ba mai mult, tatal lui nu a putut intelge situatia si ne-am despartit.

Operatia cardiaca a fost un succes si am crezut ca dupa asta, viata noastra va lua un curs normal, insa m-am inselat . Alte probleme au inceput sa apara rand pe rand: intarziere in dezvoltarea psihica si motorie, ADHD, anxietate, hipermetropie mare, picior plat valg bilateral, ectopie testiculara, dislalie. Ne-am invartit intre tot felul de diagnostice si suspiciuni de sindroame genetice care nu s-au concretizat in nimic. Nu stiam ce are copilul meu, dar era evident in urma fata de ceilalti copii. Am incercat mai multe forme de terapie, insa Mihnea s-a opus cu toata fiinta lui. Intr-un final am gasit oameni minunati care au reusit sa lucreze cu el. Astazi, de departe pare sa fie un copil normal; de aproape insa, nu e. La aproape 6 ani alearga de colo colo fara sens, invarte jucariile pe toate partile, dar nu se joaca cu adevarat cu ele, nu interactioneaza cu copiii, pierde informatiile daca nu sunt lucrate continuu, face miscari stereotipe, nu reuseste sa se descurce singur (sa manance, sa se imbrace s.a.). De curand i s-a pus in sfarsit si un diagnostic “Tulburare de spectru autist.” De atunci sunt data peste cap complet si nu stiu incotro sa o apuc. El are nevoie de mult mai multe ore de terapie decat reusesc eu sa-i ofer: doua ore de kinetoterapie si doua ore de terapie ocupationala pe saptamana inseamna extrem de putin. Mihnea e un copil afectuos si cuminte, isi poate mentine cu greu atentia dar intelege si se poate lucra cu el. Ar avea nevoie de o "umbra" specializata ca sa se poata integra intr-o gradinita, care sa stie cum sa il ajute, ceea ce bunicii nu pot face, iar eu sunt in cea mai mare parte din zi la serviciu. Neputinta de a-mi ajuta copilul ma macina in fiecare zi… Cum va fi viata lui in societate?

Aceasta este, pe scurt, povestea noastra.

Multumim echipei de la Centrul de Recuperare Darin si Asociatia Pedia pentru sprijinirea copiilor cu deficiente neuropsihomotorii si tuturor care ne sunt aproape!

Cont bancar pentru Mihnea: RO66 OTPV 1140 0077 2429 RO05 deschis la OTP - Mosilor.

841 accesari | 2017-12-16

Directioneaza 2%

Directioneaza 2% din impozitul pe venit completand Formularul 230 (pentru venituri salariale) sau Formularul 200 (pentru alte venituri). Descarca Formularul 200 sau Formularul 230.

Sponsorizeaza 20%

Sponsorizare 20% din impozitul pe profit, cumulat cu 3% din cifra de afaceri. Descarca Contractul de sponsorizare.

Fii alaturi de noi!