Povestea lui Alexandru

Povestea lui Alexandru

         Bucuria de a fi MAMÃ este imensa, pana in momentul in care iti dai seama ca nu exista comunicare intre copil si mama.

         Sunt Luminita, mama lui Alexandru care acum are 8 ani. In primul an de viata a fost un copilas cu un comportament adecvat varstei. Dupa un an au inceput sa apara la Alexandru comportamemte care m-au nelinistit: fluturatul mainilor, refuzul mancarii, agitatie, fixitati functionale. Pana atunci spunea mama, tata, apa si alte cateva cuvinte, care au disparut brusc.

        Am inceput sa mergem cu el pe la medici. Imi era frica in adancul sufletului de un diagnostic cumplit, pe care Alexandru l-a primit la varsta de 4 ani: autism infantil.

        Dupa ce i s-a dat acest diagnostic, am inceput cautarile pentru a gasi un loc si un specialist cu care sa lucreze Alexandru. Din pacate, am intalnit multe locuri in care am fost refuzati si multe personae care au renuntat foarte repede sa mai lucreze cu el, pe motiv ca este prea agitat.

        Dupa 9 luni de cautari am gasit terapeutul care sa-l accepte pe Alexandru la terapie si care m-a sfatuit in privinta modului nostru, ca parinti, de raportare la el si a intocmit planul de recuperare, pe care l-am urmat acasa si la cabinet.

       Am respectat cu strictete planul de recuperare si astfel Alexandru a reusit sa faca fata la o gradinita de masa, unde am fost primiti cu reticenta. Refuzurile de a fi acceptat la o scoala de masa, au continuat si la clasa zero, unde primul invatator l-a refuzat la clasa din cauza diagnosticului.Repartizat la o alta clasa Alexandru a reusit sa surprinda invatatoarea, demonstrand ca stie mult mai mult decat colegii lui de clasa fara probleme.

            Avand in vedere diagnosticul, el necesita terapie de stimulare cognitiva zilnica, pentru a reusi sa-si pastreze achizitiile dobandite pana acum si sa acumuleze altele noi.

            Va multumim ca ati dat atentie povestii noastre si speram ca in urma ajutorului dumneavoastra sa reusim sa sustinem terapia zilnica de care Alexandru are atata nevoie.

 

Cont bancar pentru Alexandru: RO23 OTPV 1140 0077 2429 RO03 deschis la OTP - Mosilor.

2185 accesari | 2024-07-19

Directioneaza 2%

Directioneaza 2% din impozitul pe venit completand Formularul 230 (pentru venituri salariale) sau Formularul 200 (pentru alte venituri). Descarca Formularul 200 sau Formularul 230.

Sponsorizeaza 20%

Sponsorizare 20% din impozitul pe profit, cumulat cu 3% din cifra de afaceri. Descarca Contractul de sponsorizare.

Fii alaturi de noi!